book a room

Meetings

Organiseer uw evenement, congres of bijeenkomst in een cultuurrijke omgeving van vaderlandse geschiedenis. Voor uw kleinere bijeenkomsten kunt u bij Museumhotels Delft terecht. Voor uw grotere bijeenkomsten/congressen werken wij samen met een aantal partners in Delft.

Museumhotels Delft

Een locatie bepaalt voor een groot deel het karakter en de sfeer van uw evenement.

Bij Museumhotels Delft kunt u terecht voor uw kleine vergadering (tot 30 personen), bijeenkomst, lunch en of diner. Dit alles heeft plaats in een historische en intieme setting. Hierdoor krijgt uw bijeenkomst een bijzonder karakter. Onze vergaderzaal is voorzien van daglicht, WIFI en beamer.   

Indien u een grotere bijeenkomst organiseert, dan kunnen wij onze zeer gewaardeerde samenwerkingspartners benaderen. De combinatie van Museumhotels Delft en de bijzondere zalen van Museum het Prinsenhof, Prinsenkwartier en het Postkantoor bieden een inspirerende omgeving voor een zakelijke bijeenkomst, een presentatie of een zakelijk diner. Combineert u uw bijeenkomst met hotelkamers dan brengen wij geen handelingskosten in rekening.

Museum Prinsenhof Delft

Te gast bij Willem van Oranje. Een unieke, inspirerende locatie voor uw meetings en events.

In Museum Prinsenhof Delft, een uniek monumentaal gebouw en voormalig Hof van Willem van Oranje, beleeft de bezoeker de Nederlandse geschiedenis. Hier ontdekt men hoe Delfts Blauw kon uitgroeien tot een wereldwijd icoon en hoe Delft en Delftenaren met creativiteit, innovatie en een slimme handelsgeest hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland.

Het museum is centraal gelegen in de karakteristieke binnenstad nabij één van de mooiste grachten van Delft. In het museum bevinden zich vier stijlvolle ruimtes die uiterst geschikt zijn voor commerciële, culturele of maatschappelijke evenementen. Deze ruimtes zijn afzonderlijk te gebruiken of te combineren voor één evenement. De Van der Mandelezaal, met zijn overweldigende glazen dak is hiervan het middelpunt en is ideaal voor het ontvangen van grote gezelschappen. de Kamer van Charitate en de Waalse kerk zijn sfeervolle locaties voor kleinere bijeenkomsten, evenals de Museumkelder met zijn authentieke gewelven. In Museum Prinsenhof Delft kunt u terecht voor besloten lunches of diners, maar ook voor plenaire meetings, congressen of grote evenementen tot 400 personen.

Ontvang uw gasten in deze historische ruimtes, vergader onder toeziend oog van de Oude Kerk en laat u verrassen tijdens een exclusieve rondleiding door het museum. 

Het Postkantoor

Van 1890 tot 2005 heeft het postkantoor aan de Hippolytusbuurt gezeten. Wie kent deze plek niet? Je bracht er je pakketjes weg, regelde er bank zaken of haalde er concertkaartjes.

De Postkamer is een fijne lichte ruimte, helemaal in stijl ingericht net als het café- restaurant. Met gezellige zitjes, statafels en tafels om aan de lunchen of dineren. In de periode van het Postkantoor werd hier de post gesorteerd. Nu heeft deze Postkamer een tal van mogelijkheden. De ruimte is geschikt voor vergaderingen, privé diners, borrels, verjaardagen, het geven van workshops en andere zakelijke of privé gelegenheden.

Prinsenkwartier

Het Prinsenkwartier is dé natuurlijke plek waar kunst, kennis, design,  technologie, innovatie en cultuurgeschiedenis op uiteenlopende en  onorthodoxe wijze bij elkaar komen in één prachtig pand aan het  Agathaplein in Delft. Ontmoeting en inzet van creativiteit staan centraal.

Naast de creatieve invulling van de partners binnen het Prinsenkwartier worden de ruimtes verhuurd aan derden voor velerlei activiteiten, van het houden van lezingen tot bedrijfspresentaties en van workshops tot meerdaagse evenementen.

Het Prinsenkwarier heeft drie ruimtes:


Het Podium leent zich uitstekend voor uiteenlopende activiteiten, van congres tot optreden en van lezing tot debat.  De zaal kan door middel van gordijnen opgesplitst worden in 3 delen, zodat de bezoekers ook binnen de zaal in groepjes  uiteen kunnen gaan.

Het Stadslab is een prettige lichte ruimte voor brainstormsessies, vergaderingen, interactieve presentaties en workshops. 
Door de aanwezigheid van 3D-printers en ter plekke ontwikkelde robots, straalt deze ruimte innovatie en creativiteit uit, welke  versterkt wordt door het uitzicht. Met aan de ene kant het uitzicht op het historische Agathaplein en aan de andere kant het  uitzicht op de Spoorzone in ontwikkeling, is dit de ideale ruimte voor inspirerende kleinschalige bijeenkomsten.

Expo, Deze grote multifunctionele ruimte is vaak in gebruik als expositieruimte. Buiten de exposities om is dit een mooie klassieke en ruime zaal geschikt voor concerten, exposities, bedrijfspresentaties en lezingen.