book a room

Kunst

Museum en hotel?! 

Museum en Hotel?! Jazeker, unieke schilderijen van o.a. Chris Stevens, keramiek van Dora Dolz en Kathinka Roovers en aquarellen van Marijke Boomsma geven een extra dimensie aan ons hotel. Het hotel heeft haar naam te danken aan diverse kunstobjecten in de openbare ruimtes en kamers. De kunstprojecten genaamd Hedendaags Delfts Blauw en de Verbeelding van de Dierenriem hebben een relatie met keramiek wat heel bijzonder is in een stad als Delft met zijn Delfts Blauw. Het kunstproject Stille Wachters, Delft steen voor steen is onze nieuwste aanwinst. De nieuwe kerk van Delft staat centraal in dit kunstproject.

Tekens van de dierenriem

In de Gallery staan twaalf bijna manshoge beelden, ontworpen door keramiste Kathinka Roovers. Deze sculpturen zijn geboetseerd en geïnspireerd op de tekens van de Dierenriem. 

read more

Hedendaags Delfts Blauw

De Résidence huisvest binnen en buiten een bijzondere permanente keramische kunstcollectie, Hedendaags Delfts Blauw, van de Spaans-Nederlandse Dora Dolz. In iedere kamer van de Résidence is een uniek modern Delfts Blauw tegeltableau in de muur ingemetseld.

read more

Stille wachters van Delft

Het Museumhotel huisvest ons nieuwste kunstproject, Stille Wachters, Delft steen voor steen. De nieuwe kerk van Delft staat centraal in dit kunstproject. Als een stille Wachter die al eeuwen op de markt staat en alles heeft gezien. Van grote doeken waarin de kerk met zijn imposante toren centraal staat naar het miniscule silhouet van de toren in een schapenwei.

read more