book a room

Geschiedenis

In 1985 opende Museumhotels Delft haar deuren aan de Oude Delft. Met 28 kamers een prachtig hotel in de binnenstad van Delft. In 1990 werd een gedeelte van het Oude mannen en vrouwenhuis aangekocht en volledig omgebouwd tot een hotel met 23 luxe kamers. De naam van dit pand is omgedoopt tot Residence. Tevens is in dit jaar het Museumhotels aangesloten bij de keten Best Western. In 2005 is na een grondige renovatie de voormalige Fortis bank aan de Phoenixstraat het onderkomen van 15 hotelkamers in het pand genaamd Gallery.

Een uitgebreide beschrijving over onze hotelpanden kunt u hieronder teruglezen.

Museumhotel

Het Museumhotel op de hoek van de Oude Delft en de Schoolstraat, nu Oude Delft 189, bestond oorspronkelijk uit drie verschillende huizen, twee op de Oude Delft en daarachter gelegen in de Schoolstraat, voorheen Schoolstraat 12. Het huisnummer in de Schoolstraat is verdwenen. Op de Oude Delft hebben ook de huisnummers 187 en 191 bestaan. Ook die zijn niet meer te vinden.

read more

Residence

Het monumentale pand Residence is gelegen in de Schoolstraat. Bronvermelding:Wikipedia/Michiel1972

read more

Gallery

Kantoorpand, in 1908 gebouwd als hoofdgebouw van het Nederlands Hervormd Rusthuis, ontstaan als Oude Mannen- en Vrouwehnuis waarvan een ouder gedeelte aansluitend op het hoofdgebouw langs de Schoolstraat nog aanwezig is en dat als rijksmonument is beschermd.

read more