book a room

WAT IS ER TE DOEN RONDOM MUSEUMHOTELS DELFT?

Best Western Museumhotels Delft is ideaal gelegen in het centrum van Delft, naast het museum Het Prinsenhof. De vele uitzonderlijke bezienswaardigheden die Delft rijk is, zijn op loopafstand van het hotel.
 

Delft staat bekend om zijn dorpse sfeer, de schoonheid van de grachten, de bruisende cafés en barretjes. Maar ook de rijke culturele scene en de aardige bevolking. De stad biedt voor elk wat wils. Of u nu de stad bezoekt voor de musea, concerten, galeries, restaurants die een smakelijke keuken aanbieden of gewoon om te winkelen, Delft biedt het allemaal.

De vele highlights van Delft kunnen worden ontdekt in de buurt van Museumhotels Delft. U kunt heerlijk winkelen of bezoek de gezellige koffiebars of stijlvolle winkels.

Koninklijk Huis

Delft en de Oranjes zijn al eeuwenlang met elkaar verbonden. In de stad kunt u kennismaken met de geschiedenis die Delft en de Koninklijke familie hebben opgebouwd. Er zijn tal van locaties in Delft die stille getuigen zijn of het toneel waren van gebeurtenissen met het Huis van Oranje. Klik hier voor meer informatie.

Johannes Vermeer

Delft biedt een ontdekkingstocht door het leven, het werk en de stad van de 17de-eeuwse meester van het licht: Johannes Vermeer (1632-1675).

Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met Delft, de stad waar hij geboren is en waar hij zijn hele leven woonde en werkte. In het Vermeer Centrum stapt u het 17de- eeuwse Delft binnen, u bekijkt beelden van het hele oeuvre, u gaat op zoek naar zijn leermeester en naar de verhalen achter de schilderijen. Voor meer informatie over Johannes Vermeer en zijn connectie met de stad Delft vind u hier.

Delfts blauw

Wie aan Delft denkt, denkt aan Delfts blauw.

In de tijd van de VOC zo’n 400 jaar geleden, komen de pottenbakkers van Delft in aanraking met Chinees porselein, hetgeen is uitgegroeid tot het wereldberoemde"Royal Delft Blue". Klik hier voor meer informatie over Delfts blauw.

Museumhotels Delft heeft een kunstcollectie Hedendaags Delfts Blauw. Deze collectie is gebaseerd op het originele Delfts Blauw en heeft Spaanse invloeden. 

Techniek

Delft is een stad waar mensen werken op het grensvlak van technologie, creativiteit en innovatie.

Delft is de thuisbasis van vele technologische bedrijven. Hierbij kunt u denken aan TU Delft, Deltares, TNO, Unesco IHE en DSM. Naast deze grote bedrijven is Delft ook de thuisbasis van vele startende ondernemers die zich richten op technologie, creativiteit en innovatie. een mooi voorbeeld hiervan is YesDelft.

 

Evenementen in de omgeving

Delft is de ideale uitvalsbasis voor u als u een evenement in bijvoorbeeld Rotterdam of Den Haag bezoekt.

Rent u mee in de Rotterdam marathon of bezoekt u het North Sea jazz Festival. Zowel met de auto als het openbaar vervoer bent u vanuit Delft binnen 20 minuten in Rotterdam. Bezoekt u Parkpop in Den Haag of het Vuurwerkfestival in Scheveningen. Met de tram stapt u voor het hotel in en rijdt u in een keer naar uw bestemming.

Kijk hier voor meer informatie over de evenementen in Rotterdam en Den Haag

Evenementen Delft

Delft staat bekend om de evenementen die het gehele jaar door georganiseerd worden.

 

 

Bekende evenementen zijn: het bloemencorso, Delft Chamber Music festival, Taptoe Delft en lichtjesavond.

Deze evenementen en vele andere worden het gehele jaar door georganiseerd en zorgen voor een gezellige drukte in de stad. Wilt u niets missen? Zoek dan hier uw favoriete evenement op en geniet met volle teugen van Delft.

Eten en Drinken

Meer dan 150 restaurants.      

 

Restaurants uit alle windstreken zijn vertegenwoordigd in Delft. In totaal beschikt Delft over meer dan 150 restaurants waar u terecht kunt voor een overheerlijk diner. Gaat u voor een typisch hollands diner of kiest u voor de Franse keuken. In Delft vind u het allemaal.    

Delft staat bekend om zijn vele gezellige kroegjes en barretjes.  's zomers kunt u heerlijk genieten van een drankje op een van de vele terrassen die Delft rijk is.