book a room

Welkom in Best Western Museumhotels Delft

Al eeuwenlang kennen mensen Delft vanwege de Nederlandse cultuur en de geschiedenis. Al meer dan dertig jaar is ons hotel het symbool van gastvrijheid in een unieke historische omgeving. Best Western Museumhotels Delft is een sfeervol hotel in het centrum van Delft, ingericht met kunst en antiek.

Namens ons gehele team, is het een genoegen u welkom te heten in ons hotel.

Tot ziens in Delft!

Pieter de Hooch uit de schaduw van Vermeer

Pieter de Hooch wordt ná Johannes Vermeer internationaal gezien als de beroemdste Delftse meester van de Gouden Eeuw. Hoewel hij geboren is in Rotterdam, maakte De Hooch zijn beste werken in de periode dat hij in Delft woonde. Deze werken keren nu, 400 jaar later, terug naar Museum Prinsenhof

De Hooch is een echte innovator, hij introduceert in zijn schilderijen een thema dat door niemand eerder zó is geschilderd: het dagelijkse leven op de binnenplaatsjes achter de Delftse huizen. In 1658 bereikt dit oeuvre zijn hoogtepunt, en schildert hij zijn meest sfeervolle, intieme interieurscènes. Met warme kleuren, doorkijkjes (er staat altijd wel ergens een deur open) en een natuurlijke lichtinval weet De Hooch een sfeer op te roepen die ongeëvenaard is. In de relatief korte periode dat hij in Delft heeft gewerkt (ca. 1652-1660) maakte De Hooch zijn allermooiste schilderijen.

Door vooraf online tickets te kopen, verzekert u zich van toegang tot de tentoonstelling op een door u gewenst moment. Wegens beperkte ruimte in het monumentale pand én om uw bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen, gelden tijdsloten voor het bezoeken van de tentoonstelling. Een tijdslot is de periode waarbinnen u de tentoonstelling kunt betreden. Eenmaal binnen kunt u zo lang in het museum blijven als gewenst. Alle tijdsloten duren een half uur en het laatste tijdslot start om 15.30 uur. Museum Prinsenhof Delft is geopend tot 17.00 uur. Tijdens de tentoonstelling geldt een toeslag van € 5,00 bovenop de reguliere toegangsprijs inclusief audiotour. 

www.pieterdehoochindelft.nl

 

Kamers

 

Ons hotel heeft 66 kamers in drie monumentale gebouwen

De drie gebouwen hebben een eigen ontbijtzaal maar gemeenschappelijke gezellige bar die uitkijkt op de oudste gracht van Delft. De rijke geschiedenis en de originele kunstelementen verzekeren u van een speciale sfeer.

Eenpersoonskamer

Comfortabele eenpersoonskamer met o.a. bureau, zitje en een badkamer met bad of douche.

read more

Tweepersoonskamer

Comfortabele tweepersoonskamer met o.a. double of twin bed, bureau, zitje en een badkamer met bad of douche.

read more

Charme kamer

Ruime comfortabele tweepersoonskamer met o.a.twin of double bed, bureau, zitje en een badkamer met bad of douche.

read more

Deluxe kamer

Luxe kamer met o.a. twin of double bed, koffie en thee faciliteiten, zithoek en een badkamer met bad of douche. 

read more

Familie kamer

Comfortabele familiekamer met double of twin bed, koffie en thee faciliteiten en een badkamer met bad of douche. De extra slaapbank biedt gratis plaats aan maximaal 2 extra kinderen tot 12 jaar oud. 

read more

Junior suite

De junior suites zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en koffie- en theefaciliteiten. 

read more

Suite

De suites beschikken over een aparte woonkamer met een tv en een slaapbank.

read more